maandag 1 juli 2013

Love it, Love it & I Love IT!

Flourless Chocolate Cake

Dit heb je nodig:

8 eieren
340 gram chocolade, met een cacao waarde van meer dan 50%
Dan ga je al snel voor de pure chocolade.
Neem nog maar een paar extra repen chocolade mee voor een topping of een vulling =)
1 thee lepel of vanille extract of 2 thee lepels rum
Het is maar net welke smaak je lekkerder vind!
een snufje zout
een taartvorm
bakpapier
  • Dan beginnen we met de over voor te verwarmen op 180 graden.
  • Oke, ben je er klaar voor? Het is super makkelijk!
    De chocolade gaan we Au Bain Marie smelten. Dit doe je door een pan op het vuur te zetten met water. Wanneer het water kookt zet je een schaal/kom boven op de pan. Hierin doe je de chocolade en smelt het rustig. Dan kan je aan de chocolade een snufje zout toevoegen om de smaak van de chocolade te versterken. 
  • Nu gaan we de eieren scheiden van de eidooiers en het eiwit. Klop de dooiers en voeg dan de gesmolten chocolade en de theelepel vanille extract of rum toe. En roer het goed door de eieren heen. 
  • Klop dan het eiwit. Voorzichtig kan je dit door het chocolade mengsel toevoegen met een spatel.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier. Hierin doe je het mengsel en dan kan het in de oven voor 10 tot 15 minuten. Hou de taart goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de taart aan de buitenkant stevig aanvoelt maar dat de binnenkant nog zacht is. Je kan er een saté prikker in prikken om de binnenkant te controleren. 
  • Als de taart goed aanvoelt moet de taart nog afkoelen. Zeker een kwartier tot een half uur. Hierna moet de taart voor een paar uur de koelkast in.
  • De vulling: Voor de vulling heb je wat extra chocolade nog. Deze gaan we ook Au Bain Marie smelten. Ook heb je wat vloeibare slagroom nodig. Dit kan je door de chocolade kloppen tot dat deze luchtig is. Wanneer je taart door midden snijd kan je dit tussen de taart helften doen.
  • Nog meer chocolade? Als finishing touch kan je nog meer chocolade smelten en dit als topping over de taart doen. Wanneer het chocolade gehard is, kan je er nog wat chocolade poeder of chocolade schaafsel of poedersuiker over heen strooien.

    Flourless Chocolate Cake in English


    This is what you need:

    8 eggs
    340 gram / 11 oz chocolate with at least 50% chocolate in it.
    Take some more chocolat for the topping or the stuffing. 
    1 tea spoon of vanilla extract / 2 tbsp rum
    1/4 tea spoon of salt
    • Preheat oven to 180 degrees C.
    • Melt the chocolate (also add salt to enhance the taste) over a bain marie.
    • Separate egg whites from yolks. Beat egg yolks, then add the melted chocolate and vanilla extract or rum and stir.
    • Beat egg whites, carefully incorporate them in the chocolate composition.
    • Line a cake pan with baking paper, pour the mixture and bake  it for about 10-15 minutes or until cake’s surface is firm to touch but still soft inside.
    • After cooling, let  the cake in the refrigerator for several hours.
    • You can cut the cake in half and fill it with chocolate ganache. And if you want to take the concept of chocolate delight to the extreme, you can glaze it with melted chocolate and then dust cocoa powder over the top
    • eat-love-and-be-happy.com
    Een reactie posten