dinsdag 18 juni 2013

dealing with not so nice people...Ooohwww... Er zijn zo veel mensen die dwars kunnen zitten. Dit kan opzettelijk zijn. Maar het kan ook per ongeluk zijn. Sommige mensen hebben het wel door, maar het maakt ze gewoon niet uit hoe de ander zich voelt. Dat is echt ontzettend vervelend maar ook ongelofelijk irritant.

Of je nou op school zit, in projectgroepen moet werken, een vriendengroep hebt, een toffe baan of dat je een uitdagende baan hebt. Er zijn altijd mensen waar je mee moet dealen terwijl je dat liever niet wilt. En deze keer kan je er niet met een grote boog om heen lopen. Nee? Nee we gaan ze aanpakken.  


Het zijn verschillende soorten mensen met karakters die jou dwars kunnen zitten. De één kan er net even wat beter tegen dan de andere. Ik word er altijd helemaal naar van en wil het oplossen. Ik krijg het het warm van en dan niet op de goede manier. Ze spoken door mijn hoofd. En wil er zo snel mogelijk vanaf. Waarschijnlijk herken je het wel. Maar wat kan je er tegen doen?

Nouu, er is zeker wel iets aan te doen. Het zijn verschillende soorten eigenschappen die je gelijk kan herkennen en in boxjes kan stoppen. Ja i know.. In boxjes? Seriously? Ja doen!

Maar eerst, waarom is eigenlijk iemand lastig of naar?
Hah ja daar denk je vaak niet aan. Mense
n doen lastig om andere mensen uit hun balans te brengen of te beïnvloeden. Maar dat je iemand lastig vind, is wel je eigen interpretatie. Iemand anders kan die gene juiste helemaal niet lastig vinden. Dus het zegt het iets over jezelf. Goh dit had je niet zien aankomen hé? Dus jij vind iemand lastig maar wat voor invloed heeft op jou?
Ik heb al aangegeven dat ik er helemaal naar van wordt. Maar wat gebeurt er bij jou?Wat er eigenlijk gebeurd is dat ze je aandacht vragen, je voelt je niet gerespecteerd, je krijgt een schuld gevoel terwijl dat misschien helemaal niet nodig is. Zo een persoon heeft de eigenlijk macht over jou en je gevoelens. En dat moeten we niet hebben, toch?Herken deze mensen!

Maar eerst, verlies je goede humeur niet en vat het niet persoonlijk op. Waarschijnlijk gedraagt deze persoon zich zo tegen iedereen en heb jij de pech dat je met hem of haar te maken hebt.

De volgende mensen kunnen je bekend voorkomen:

 • Mensen waar moeilijk mee zijn te werken:
  Je hebt bijvoorbeeld 
  Gesloten & zwijgzame mensen.
  Zij laten niet blijken wat zij werkelijk denken. 
  Of denken niet echt mee. Zij kunnen bedoeld of bedoeld essentiële informatie achterhouden. 
  Dan heb je nog 
  Negatievelingen, pessimisten en klagers.Deze mensen kom je misschien wel vaak tegen. Zij zien overal problemen en bezwaren. Maar deze mensen zijn vaak angstige mensen met weinig zelfvertrouwen. Als je dat al in je achterhoofd houdt dan kan je het gedrag al een stuk beter verdragen. Lukt het niet?

  Dan zuigen deze mensen je energie uit je weg. Niet fijn hé.. 
  En pas op voor de mensen die slecht luisteren. Zij praten dwars door je heen, omdat zij kennelijk vinden dat wat zij zelf te vertellen hebben veel belangrijker is.Valt dit je op? Aanpakken, Pardon ik was nog niet uitgepraat heb je een
  momentje.
 • Mensen die de gang van zaken beïnvloeden:Hmm je hebt een bemoeial, iemand die je manipuleert of mensen die kennis achterhouden. Het is allemaal even lastig..
  Bemoeials zijn mensen die problemen creëren. Hierbij kan je denken aan roddels, geruchten en mensen opstoken. Mensen die je manipuleren trekken aan de touwtjes om je heen. Ook al is deze persoon vriendelijk tegen je, er zit iets achter. En dat klopt.. Daarbij laat deze persoon je vallen als een baksteen wanneer je niet meer nodig bent. Bah! Hoe herken je ze? Ze doen niet wat ze moeten doen. Maar ze zijn wel ontzettend aanwezig.
 • Dan heb je agressieve mensen. En die wil je het liefst echt vermijden maar het komt goed, echt! Dit zijn instabiele mensen met een woede uitbarsting of een bullebak die ruw optreed. Je kan hier bang van worden of geïntimideerd. Maarrr, ga het gevecht niet aan. Bied deze mensen het hoofd. Je kan doen alsof je ze begrijpt maar toch doe je niet wat hij of zij wilt. Dit kan zijn omdat het simpel weg niet de juiste oplossing is.


 • Daar zijn ze dan, die nare mensen. Deze mensen vind je naar omdat zij arrogant zijn, betweterig zijn, altijd iets van je willen of overal de lol van inzien. Arrogante mensen zijn vaak neerbuigend over andere mensen. Zij voelen zich simpelweg beter. Maar pas op de grappenmakers die zijn echt niet fijn.. Denk aan steek onder water. Sarcastische opmerkingen iemand of jou kleineren of de grond in boren. Zij liggen op de loer en zitten klaar om je neer te halen. Humor is hun dekmantel. En de andere personen in het gezelschap kunnen het grappig vinden. 
Hup aanpakken die handel!Er zijn veel manieren om de situatie te verbeteren.
Hieronder heb ik een paar tips:

- Spreek de persoon aan op zijn gedrag. En vertel wat het met je doet. Durf je dit niet? Geen probleem er is nog veel meer wat je kan doen.

- Herhaal het standpunt. Herhalen, herhalen, herhalen. Misschien met andere woorden maar inhoudelijk blijft de boodschap precies hetzelfde. De persoon heeft dan echt wel door dat je niet van plan bent om je mening te veranderen.
- Wie de bal kaatst ...
BAM, kaats de bal terug. Door bijvoorbeeld met een nietszeggend antwoord en de vraag terug te kaatsen. 

- Je kan de bal ook niet terug kaatsen. Luister naar de tirade of een vervelende roddel. Wind je niet op, ook al kook je van binnen. Geef een neutrale reactie en doe alsof er niks gebeurd is.

Verder kan je het gesprek afsnijden door met een neutrale opmerking. Je ook kan ook van onderwerp veranderen of kom terug op het gespreksonderwerp wat je nog wilt bespreken. 


You Rock!


Bron:Leren.nl


Geen opmerkingen: