maandag 22 april 2013

Hangop!Oelalala een echt zomer toetje is een mooi begin van de lente. We hebben nu een paar dagen mooi weer gehad.
Het waaide wel een beetje maar de winterjas kon uit! Dat is in ieder geval een klein stapje richting de lente, warmte en zon. Toch?

Nu weer even terug naar dit geweldige authentieke Nederlands dessert! Goh wat is dit lekker!
Het is super makkelijk om te maken. Het is niet snel in elkaar geflanst. Want het heeft 18 uur nodig om uit te lekken. Maar toch is het zo gepiept. Echt waar! Ik zal het je uitleggen.

Dit heb je nodig:
Een pak yoghurt, aardbeien of ander fruit, suiker of vanillesuiker, slagroom, een beetje munt en balsamico azijn.
En zo moet je het maken:
Eerst moet je de yoghurt laten uitlekken. Dit kan je doen door middel van een schone theedoek in een vergiet te vouwen. Onder de vergiet kan je een lekbak plaatsen. Je kan ook de theedoek dichtknopen en boven de gootsteen hangen. De yoghurt moet wel 18 uur uitlekken dus als je één gootsteen hebt dan is het wel een beetje lastig als daar de theedoek boven hangt haha.

Wanneer de yoghurt uitgelekt is.
Dan heb je een dikke substantie over. Dit doe je in een bak. Dan pak je een nieuwe bak waar je slagroom in doet. Deze moet je nog wel even kloppen zodat de slagroom stijf wordt. Ik doe dit liever met een mixer dan met een garde. Het kan allebei hoor alleen met een mixer gaat het wat sneller. Let wel op dat je niet te lang doorgaat anders gaat de slagroom in de schift en heb je er niks meer aan.

Dan meng je de slagroom door de substantie. Spatel het goed door zodat de hangop goed met het slagroom is gemengd.

Nu hoe je alleen nog maar het fruit te wassen en te snijden. Je kan het fruit er doorheen roeren maar je kan het er ook gewoon naast serveren. Het is net wat jij het lekkerst vind!

Het geheim:
Ik heb dus voor aardbeien gekozen. En om het nog extra lekker te maken kan je wat verse munt fijn hakken en over de aardbeien strooien. Ook is het ontzettend lekker om een beetje balsamico azijn over de aarbeiden te doen. Wauw dat is echt genieten. Let maar op!


De hangop staat in dit seizoen bijna op alle dessert kaarten van restaurants. Het is ook zo lekker!

Geniet ervan!

2 opmerkingen: