maandag 25 maart 2013

French Toast roll-ups!



Brrr.. wat is het koud... Daarom heb ik de perfecte snack  om deze koude dagen te overleven. 
Tuurlijk weet ik dat het al lente is. Helaas merken we er nog zo weinig van. Dus krul maar lekker op de bank met heerlijke de French Toast roll-ups. Mmmmm

Dit recept heb ik gevonden op Cinnamon Spice Everything Nice.
Het is een leuke bak blog van Reeni. De French rolletjes lijken een beetje op wentelteefjes maar dan net even anders en met een heerlijke vulling naar keuze!


Het recept:
Het recept heb ik vertaald vanuit het Engels naar Nederlands.



De ingrediĆ«nten die je nodig hebt:8 sneetjes wit brood ( je weet wel lekker zacht en fluffy)

Kies een vulling: pindakaas, jam, cream cheese, dulce de leche (karamelpasta) of nutella
2 eieren
3 eetlepel milk
1/3 kopje korrelvormig suiker
1 theelepel kaneel
Maple syrup is heerlijk om erbij te serveren.
Veder heb je nog twee schalen, een deegroller, een koekenpan en wat boter nodig. 


Instructies, zo maak je ze:

1. Haal het korstje van het brood en rol het brood plat met een deegroller.
2. Smeer twee theelepels van de door jou uitgekozen vulling op een sneetje brood in een streep. Zorg dat de uiteinde van het brood schoon is.
Dan rol je het brood op tot een rolletje en ga door met het volgende sneetje brood tot dat alle sneetjes gevuld zijn. Het is ook mogelijk om 2 ingrediĆ«nten voor een vulling te gebruiken. Reeni gebruikte jam en pindakaas. 
3. In een kom doe je de eieren en de melk. Deze schud je door elkaar met een garde.
4. In een andere kom mix je de suiker en de kaneel door elkaar.
5. Zet een koekenpan op een medium vuurtje en laat wat boter smelten.
6. Dan haal je de rolletjes door het ei mengsel en dan doe je deze in de pan. Laat ze goud bruin worden. Zorg dat je elke kant van het rolletje hebt gebakken. Gebruik meer boter wanneer nodig.
7. Wanneer je de rolletjes gebakken hebt kan je ze door het kaneel en suiker mengsel halen. De rolletjes moeten helemaal bedenkt zijn onder het mengsel.

8. Als tip kan je wat maple syrup er bij serveren. Heerlijk om te dippen!Eet smakelijk!








Een reactie posten