vrijdag 1 februari 2013

van radio station naar media merk

Wauw! Donderdag heb ik een rondleiding gehad bij Radio 538. Het was ontzettend indrukwekkend!

Ik ben even in de studio geweest en heb gewoon live het programma van Tim Klijn meegemaakt. Echt heel leuk! 

Onlangs is het radiostation verhuist van een villa in Hilversum naar een mooi groot pand in Hilversum. Het pand is onwijs groot, met verschillende studio's en ruimtes waar de live televisieprogramma's van Radio 538 en Slam worden opgenomen. Echt super leuk om te zien.

Het pand is heel licht en alles is wit. Overal kom je de kunst tegen van Ruud de Wild.
Hij is niet alleen een dj maar ook een kunstenaar. Hij maakt echt mooie schilderijen. Boven de receptie hangt een auto aan de muur die helemaal beschilderd is. Dat heeft hij ook gemaakt!

Onder 538 valt Slam Fm, Radio 10 gold en natuurlijk radio 538. Ik wist dat helemaal niet, jij wel? Radio 538 heeft z'n 5 miljoen luisteraars per week, Slam 1.7 miljoen en Gold heeft er z'n 100.000. Pittig he?


Radio 538 is dus niet alleen 
een radio station. Zij hebben dus meerdere zenders en zij organiseren grote evenementen.
Denk maar aan Koninginnedag! Helaas mag 538 niet meer op het Museumplein staan. Maar ze zijn nog druk bezig om een alternatief te bedenken. Het feest is eigenlijk een cadeautje voor de luisteraars. Zij hebben ook evenementen puur om geld te verdienen. Denk maar aan Jingle ball en het feest van Pacha op Java eiland. 


De kracht van 538 zit hem volgens mij in dat zij interactief zijn. Zij willen weten wat er in jou omgaat en spelen hierop in. Ook luisteren ze naar jou net zoals jij naar hen luistert. Koninginnedag is een cadeautje voor ons allemaal. Maar ook geweldige publiciteit toch?

538 is een groot bedrijf. Grote merken willen samenwerken met 538. Ze benaderen 538 om hun merk op een bepaalde manier in de markt te zetten. De doelgroep van 538 is breed. En door Slam en Gold nog breder. Ik luister graag naar 538 en slam maar dat het zo'n groot merk is dat realiseer je, je eigenlijk helemaal niet..

538 is niet alleen een radiostation. 538 is marktleider, het grootste radiostation van Nederland. Iedereen kent het radio station, iedereen herkent de logo's van 538 toch? 

Het is een ijzersterk merk.Liefs.Een reactie posten