vrijdag 18 januari 2013

Baking a pie!

Oee je kent dat waarschijnlijk wel die mooie taarten in de etalages met van alles er op en er aan.
Vandaag heb ik een leuke blog dat je zelf je zo'n taart kan maken.

En het is helemaal niet zo moeilijk!
Ik dacht zelf wel dat het onwijs moeilijk zou zijn maar nee hoor!

Twee gave taartenbaksters hebben laten zien dat het onwijs simpel is. Zij zullen je stap voor stap laten zien dat het zo gepiept is. Wat is die taart mooi he!? Nou kijk snel verder!

Om te beginnen moet je twee taarten bakken. Tweee??? Hoor ik je al denken. Ja niks geks, het zijn eigenlijk twee cakes.

Dit heb je nodig: 2 pakken koopmans fijne cake. Op het pak staat wat je nog meer nodig hebt. Voor de boter crème
150 gram poedersuiker, 150 gram boter vanille extract en 2 eetlepels melk of water. Voor de vulling een pot jam. Je kan elke smaak kiezen die je lekker vind.
500 gram Marsepein of fondant kan je gebruiken om de taart er zo geweldig uit te laten zien. Zoek leuke kleurtjes uit! Het is belangrijk dat je de basis rustig houdt en dat je andere kleuren uitkiest voor de decoratie. Je kan altijd extra kopen zodat je nog meer leuke figuurtjes kan maken.
Of je Marsepein of Fondant wilt gebruiken ligt helemaal aan jou smaak. Marsepein scheurt minder snel dan fondant. Wij hebben fondant gebruikt gewoon omdat wij het lekkerder vinden. 


stap 1:
Je hebt twee bak vormen nodig. Eentje van 12 cm en één van 18,5 cm. Zo kan je 2 lagen op elkaar zetten.
stap 2:
Nu hebben we twee cakes. Deze gaan we doormidden snijden zodat we er een laag jam in kunnen doen. Dit kan je op twee manieren doen. Je kan dit doen met een speciale cake snijder. Dit wordt dan gedaan met een ijzerdraad die zo door de cake heen snijdt. Of je snijdt de cake doormidden met een mes. Dit is iets slordiger maar het kan prima. Wij hebben het met een cake snijder gedaan.stap 3:
Wij heben gekozen voor aardbeienjam. Smeer de jam op je halfjes. Je kan zelf een lekkere jam uitkiezen. Wat je ook kan doen is chocolade om smelten en deze door de slagroom spatelen. Dan heb je een lekkere chocolademousse achtige vulling! Mmmm
stap 4:
Nu je de jam er tussen hebt gedaan, kan de helften van de cakes weer tegen elkaar aandrukken. Nu gaan we de cake besmeren met een boter crème. Je hebt 150 gram poedersuiker, 150 gram boter vanille extract en 2 eetlepels melk of water nodig. Meng dit door elkaar. En met een spatel kan het mengsel aanbrengen op de cake.
Belangrijk! Bewaar nog een beetje crème voor het vastplakken van de decoratie. Je hebt niet veel nodig hoor.
Tip: het karton dat onder de taart ligt zorgt er voor dat je de taart goed kan draaien.stap 5:
Nu gaan we beginnen met de Marsepein. Dit is misschien wel het leukste om te doen! Eerst gaan we de marsepein soepel kneden. Dan maak je er een mooie bol van. Die ga je straks uitrollen.

Zie je dat roze matje. Dat is perfect om je marsepein op uit te rollen. Hierdoor blijft het niet vast plakken. Het matje kan je kopen bij de taarten winkel. Je kan natuurlijk ook doorzichtig folie gebruiken.


Je kan de bol marsepein uit rollen met een rolstok. Je kan ook een deegroller gebruiken. Alleen het voordeel van zo'n rolstok is dat de marsepein niet blijft plakken.Als de marsepein is uitgerold leg je de rolstok in het midden en vouw je de marsepein er om heen. Zo kan je de marsepein mooi om de taart vouwen. Om de marsepein mooi om de taart te krijgen is het belangrijk om plooien te voorkomen. Dit doe je daar het marsepein van boven naar beneden glad te strijken. 


Dit is het resultaat. Het ziet er nu al mooi uit he! Doe precies hetzelfde met het kleinere taartje.

stap 6:
Nu gaan we de taart decoreren! Wij hebben gekozen voor strepen en stippen om de basis te kunnen laten zien.

Snijd strepen op verschillende diktes voor een speels effect en plak de marsepein vast op de taart met water.
Als je het onderste deel helemaal hebt aangekleed snij je uit het bovenste stuk het overige marsepein weg zodat de tweede laag er mooi op past. Gebruik de boter crème als lijm. Nu kan je het kleinere taartje boven op de grote taart zetten.
stap 7:
Wij doen er ook nog wat vlindertjes en rondjes op, om de taart nog leuker te maken! Wij hadden nog wat vormpjes liggen om koekjes te bakken. Deze kan je gebruiken om vormpjes te maken voor je taart. Je hebt ook hartjes en sterren, helemaal leuk!


Wij hebben gekozen voor hartjes en stippen. Druk 2 vlinders uit de marsepein en doe daar een prikker of ijzerdraad tussen zodat je ze makkelijk in de taart kan prikken.
Wij hebben een paar stippen uitgedrukt met de vormpjes. De stippen kan je op een speelse manier op de taart zetten. Je kan de vormpjes vastplakken met water of met de boter crème.

Wij hebben nog een lint gebruikt om de onderkant van de taart nog extra te versieren. En wat leuke decoratie hebben wij op het tweede taartje aangebracht zodat de taart één geheel wordt.Mooi he! Wat vind jij er van? 
Het is eigenlijk best makkelijk toch?

Wij zijn benieuwd of je zelf ook een taart gaat maken.


Liefs. 


Een reactie posten