maandag 10 december 2012

Winter topping!


Oe wat is het koud buiten! De winter is neergestreken over Nederland. Nu ben ik al helemaal in de winter en Kerst stemming!

Het lijkt mij erg leuk om kerst mooie winter cupcakes te maken. De basis om een cupcake te maken is vrij simpel.
Wil je het recept? Laat dan even een comment achter of stuur een mailtje naar 

simpleybeautifull@live.nl.


Mmm dus al die heerlijke cupcakes! Maar m
et kerst wil ik wel echte winter cupcakes maken. Maar hoe maak je dan de perfecte topping? Nou dat doe je zo:

Zo maak je de frosting:
350 gr roomboter (ongezout en op kamertemperatuur)
4 cups suikerbakkerspoeder (gezeefd)
1 tl pure vanilla extract
2 tl gemalen kaneel

Dit heb je nodig voor de decoratie: 

blauw fondant, 1 tl tylose en blauw parelmoerpoeder


De boter crème maken:
  • Mix in 2 minuten op een gemiddelde snelheid de boter tot een romige massa.
  • Verlaag de snelheid en voeg al mixend de suikerbakkerspoeder toe, een halve cup peer keer, schraap met de spatel na elke toevoeging langs de randen en de bodem van de mengkom, om er zo voor te zorgen dat alle poedersuiker wordt opgenomen in de boter.
  • Na elke twee toevoegingen zet je de mixer op de hoogste snelheid en mix je de boter crème 10 seconde om de frosting lekker luchtig te maken.
  • In totaal ben je om alle poedersuiker toe te voegen ongeveer 5 minuten bezig, de boter crème ziet er nu licht en luchtig uit.
  • Voeg de extracten toe en mix de boter crème 1 minuut op de hoogste snelheid.
  • Nu kun je naar wens de blauwe kleurstof gaan toevoegen aan de frosting.


Wil je ook de ster maken? Dit is wel wat moeilijker. Maar heb jij veel ervaring met bakken en decoreren stuur mij een mailtje en ik mail je het recept door! simpleybeautifull@live.nl


Liefs.
Een reactie posten