zaterdag 8 december 2012

Het boek dat ik niet durf te lezen

Heb je dat wel eens?

Je ziet een boek, je leest de achterkant. En het verhaal is zo gruwelijk dat je het niet durft te lezen.
Je kan je gewoon niet voorstellen dat iemand tot zoiets in staat is.
Ik heb het boek niet gekocht.

Ik heb het over het boek: De littekens van mijn leven.

Dit is het gruwelijke verhaal over een moedige jonge vrouw genaamd Katie Piper, die onwijs beschadigd is door haar ex vriend. 

Je hebt vast wel over haar gehoord.
Het gruwelijke bericht was op het nieuws. Hierna heeft zij een documentaire gemaakt, over haar herstel en om aandacht te vragen voor de maatschappelijke positie van brandwondenslachtoffers. 


De tekst die op de achterkant van het boek kan je hieronder lezen. 

Katie Piper is een mooie jonge vrouw van vierentwintig die alles heeft wat ze maar wil: een prachtige carrière als model en presentatrice, fijne vrienden en een liefhebbende familie.
Tot ze op een dag Daniel Lynch ontmoet en een relatie met hem aangaat.

Hij lijkt in eerste instantie de perfecte man: hij overspoelt haar met liefde, cadeautjes en aandacht, en Katie geniet. Tot ze twee weken later met hem meegaat naar een hotel en acht helse uren lang door Daniel wordt verkracht, geslagen en met de dood bedreigd. Uit angst voor repercussies besluit ze Daniel niet aan te geven bij de politie, iets wat later een fatale beslissing zou blijken.

Een paar dagen later loopt Katie op klaarlichte dag over straat en ziet een jonge man op haar af komen. Hij heeft een beker in zijn handen en denkend dat hij een bedelaar is die om geld wil vragen reikt ze naar haar portemonnee. Een seconde later voelt ze hoe haar gezicht en het leven zoals ze het kende langzaam word weggebrand door zwavelzuur...


Nadat ik de achterkant had gelezen bladerde ik even door het boek heen. Daar kwam ik tekst tegen hoe zij zag dat mensen van haar gezicht schrokken terwijl zij zelf haar gezicht nog niet had gezien.

Poeehh vreselijk. Durf jij het boek te lezen? Of heb jij het boek gelezen? Let me know en misschien ga ik het boek toch lezen..

Liefs.


Een reactie posten