zondag 11 november 2012

Overheerlijk slagroom truffels!


oee lekker!

Hier wordt je blij van, dat beloof ik!

Van mijn aller liefste nichtje heb ik een heerlijk recept gekregen om je eigen slagroom truffels te maken.
En natuurlijk zijn ze onwijs makkelijk te maken. Want wij drukke dames hebben geen tijd om uren te freubelen voor een slagroom truffel.

Kijk snel wat je nodig hebt om te pronken met je zelfgemaakte slagroom truffels!

Dit heb je nodig!
200 gram kristal suiker
300 gram verse slagroom
200 gram roomboter
(op kamer temperatuur)
1 vanillestokje
Pure chocolade
het liefst met 70% cacao)
Cacaopoeder

Zo maak de truffels:
Stap 1:
Breng de slagroom met het opgesneden vanillestokje tegen de kook aan en laat het op een heel laag pitje ongeveer 20 min heel zachtjes tegen de kook aan broeien. 

Laat het niet echt koken. Roer ook niet tijdens deze fase.

Stap 2:
Voeg de suiker toe en laat die al roerend oplossen.  Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 20 graden.

Stap 3:
Klop de boter met een mixer tot een romige massa en giet al mixend geleidelijk de slagroom/suikerstroop toe.
Indien het mengsel schift is het te koud en moet je het ‘’au bain-marie’’ opwarmen. Je weet wel dat dure woord voor zet een pan met water op en daarboven kan je het opwarmen.

Stap 4:
Vul een spuit zak met een gladde spuitmond. Spuit de massa in kleine toefjes op vet vrij bak papier en zet de ongeveer 45 min in de vriezer.

Stap 5:
Als de 45 min bijna om zijn is het tijd om je chocolade ‘’au bain-marie’’ te laten smelten.  Als je chocolade is gesmolten neem je steeds 10 slagroom vullingen uit de vriezer en haalt ze door de chocolade en bestrooit ze me cacaopoeder

En voila, geniet ervan!

Liefs.

Een reactie plaatsen