vrijdag 30 november 2012

Home made beauty producten!

Het is heerlijk om je zelf eens lekker te verwennen. Vind je ook niet?

Zelf ben ik gek op leuke beauty producten van de Rituals of andere merken. Maar die zijn best wel prijzig.

De feestdagen staat weer voor de deur en dat is toch een dure maand. Al die cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst echt super leuk maar je bankrekening voelt het wel.


Maar nu ben ik toch iets leuks tegen gekomen! Om de december maand iets te verzachten. Zowel financieel gezien als je huid en lippen! Ben je al benieuwd?

Op een andere blog van beauty blogger Aranka kwam ik een leuk bericht tegen over hoe je op een goedkope en creatieve manier je eigen beauty producten kan maken. Ik kwam het recept tegen van een chocolade lipgloss en een heerlijke gezicht scrub!

Hieronder vind je het recept:

Chocolade lipgloss:

Dit heb je nodig:

1 eetlepel chocolade pasta
1 eetlepel vaseline
1 theelepel honing
Een lekkere chocolade lipgloss maken is heel makkelijk: doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een bakje of een pannetje.

Smelt dit om (kan in de magnetron of in een pannetje op het vuur) zodat het een vloeibare massa wordt. Pak nu een blikje waar je je lipgloss in wilt hebben en giet daar het vloeibare mengsel in.
Zet het blikje nu voor ongeveer een uur in de koelkast en klaar is je lipgloss.

Bodyscrub:
Dit heb je nodig:
500 ml Suiker

5 eetlepels honing
5 eetlepels olijfolie
Scheutje vanille aroma
(In de supermarkt zijn er nog veel meer aroma's die je kan gebruiken voor jou homemade scrub!)
Een lekkere scrub voor onder de douche is vaak best prijzig, maar je kan er heel erg makkelijk zelf eentje maken met ingrediƫnten die je vast in huis hebt. Pak een maatbeker en meet daar 500 ml suiker in af. Voeg daar 5 eetlepels honing en 5 eetlepels olijfolie aan toe.

Bij voorkeur kan je er ook een scheutje vanille aroma doorheen doen voor een lekkere vanille geur. Meng dit allemaal goed door elkaar en doe het daarna in een pot. En klaar is je scrub! Let wel op dat je je huid maar twee keer per week mag scrubben, anders beschadig je je huid. 


Geniet ervan!

Liefs.
Een reactie posten