zaterdag 24 november 2012

Hilton party!

Wat een feest! Het is altijd goed om je weekend te beginnen met iets leuks.
Nou gister was er een vrijmibo voor de Hoteliers.
Iedereen die in een hotel werkt kan naar de vrijdag middag borrel komen om lekker te netwerken.
De borrel is elke keer in een ander hotel. 

Deze keer was Hilton Amsterdam aan de beurt en ze hadden goed uitgepakt!

Bij binnenkomst werd je onthaald door rijen mensen die je toe juichten en voor je klapte echt super grappig! Volgens mij hebben  ze dat gestolen van Apple maar goed, je voelde je wel speciaal maar toch ook een raar gevoel.

Binnen was de ruimte lekker groot met een leuke dansvloer en live muziek. Ze deelden hoedjes, kransen, bloemen uit om er een beetje een oud en nieuw gevoel aan te geven. Ze hadden ook wat de vieren Hotel vrijmibo bestaat 5 jaar en dit was de 25ste vrijmibo.
De sfeer was onwijs leuk! 

Maar ja dan komt het.. Hoe stap je nou af op mensen die je niet kent? Van zo'n avond is het de bedoeling om te netwerken maar het is erg moeilijk als er alleen maar groepjes staan van mensen die bij hetzelfde hotel werken. 

Nou zo heb ik het aangepakt. Gister ben ik met een vriendin die bij een ander hotel werkt naar de borrel gegaan. Dat is beter dan dat je met je eigen collega's gaat. Zij praat al met andere mensen die jij niet kent en zo heb je al snel nieuwe mensen leren kennen. 

Wat je ook merkt op zo'n borrel is dat mensen constant de ruimte af zoeken om te kijken of ze nog bekenden zien. Heel vaak kruisen jou ogen de ogen van iemand anders. Als je dat dan merkt kan je gelijk een grote lach op je gezicht toveren en bijvoorbeeld zeggen: zoek je iemand? Ga je vaker naar de borrel? Bij welk hotel werk je? en voila zo praat je met een onbekende.

Ga jij dit weekend je netwerk uitbreiden en heb je 
nog andere  leuke plannen?

Let me know!

Liefs.


Een reactie posten