maandag 15 oktober 2012

Je eigen flapjacks

Mmm heerlijk en gezond ontbijt!
Heb je even geen tijd om te ontbijten dan heb ik hier een recept voor jou om je eigen flapjacks te maken!


Een flapjack is een heerlijke Engelse koek van havermout die je lekker onderweg kunt opeten. Ze zijn erg gezond en het aller belangrijkste ze zijn heerlijk!

Ze zijn natuurlijk heel eenvoudig te maken!

Dit heb je nodig:
150 gram boter en wat extra voor het invetten
125 gram suiker
4 eetlepels schenk stroop
175 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
een halve thee lepel zout
1 groot ei los geklopt

Voorbereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 190 graden.
Je kan ook alvast een bakblik van 20 bij 20 cm bekleden met bakpapier.

Aan de slag!

Doe de boter, suiker en stroop in een middelgrote steelpan en verhit het mengsel op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
Dan roer je de rest van de ingrediënten erdoorheen. Eenmaal doorgeroerd spreid je het mengsel uit in het bakblik en druk het goed aan.

Nu kan het bakblik in de oven en bak het 20 minuten. Aan de randen van de flapjacks kun je zien of ze klaar zijn. De randen moeten goudbruin van kleur worden. Zijn de randen de juiste kleur dan kan je het bakblik uit de oven halen. Deze moet 10 minuten afkoelen.
Nadat ze zijn afgekoeld kan je er repen van snijden. Laat de repen in het bakblik tot ze afgekoeld zijn.

Zie je het is zo gepiept! Nu heb je als het goed is 16 heerlijke flapjacks om van te smullen!



Tips: voor je eigen twist!
Ik heb nog een leuke tip voor je!
Hou je nou ook zoveel van chocolade. Dan kun je wat chocolade naar keuze toevoegen.
Smelt de chocolade om in een pannetje. En als de flapjacks zijn afgekoeld dan kan je een beetje gesmolten chocolade erover heen gieten. Natuurlijk kan de koek er ook indopen.
Niet over de hele koek chocolade gieten hé! Anders krijg je vieze vingers met opeten. 


Mis jij nog iets in deze flapjacks? Dat kan!
Je kan er bijvoorbeeld 25 gram gekonfijte kersen aan toevoegen en 1 theelepel vanille extract. Mmmm errug lekker!
Deze moet je als de overige ingrediënten beschouwen bij het maken van de flapjacks!



Geniet ervan!

Liefs.
Een reactie plaatsen